Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΑΝ ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

"Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι ρώτησε ένα μικρό κοριτσάκι κάποιον μεγάλο κύριο θα φέρονταν καλύτερα στα ψαράκια;
Φυσικά απάντησε ο κύριος.
Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα έφτιαχναν τεράστια κουτιά στον ωκεανό για τα ψαράκια και θα τους έδιναν κάθε είδους τροφή φυτά και ζώα.Θα φρόντιζαν έτσι ώστε τα κουτιά να έχουν πάντα καθαρό νερό και γενικά θα τους παρείχαν πάντα την καλύτερη υγειονομική προστασία, αν για παράδειγμα ένα ψαράκι τραυμάτιζε ένα πτερύγιο του θα του έβαζαν αμέσως επίδεσμο ώστε να μην πεθάνει και το χάσουν πρόωρα οι καρχαρίες.Για να μην πιάνει μελαγχολία τα ψαράκια θα οργάνωναν κατά καιρούς μεγάλα θαλάσσια φεστιβάλ ώστε να μην βαριούνται τα μικρά ψάρια και θα υπήρχε γενικά κάθε είδους ψυχαγωγία επειδή τα ευτυχισμένα ψαράκια έχουν καλύτερη γεύση από τα μελαγχολικά.
Θα υπήρχαν επίσης και σχολεία στα μεγάλα κουτιά,σε αυτά τα ψαράκια θα μάθαιναν πώς να κολυμπάνε στα σαγόνια των καρχαριών.
Θα έπρεπε π.χ να μάθουν γεωγραφία ώστε να μπορούν να βρίσκουν τους μεγάλους καρχαρίες εκεί που ξεκουράζονται.
Θα τους μάθαιναν ότι το καλύτερο και ποιο όμορφο πράγμα είναι να θυσιάζονται με χαρά και ότι όλα τους πρέπει να ανακουφίζουν τους καρχαρίες ειδικά όταν αυτοί τους διαβεβαιώνουν ότι έτσι φροντίζουν για ένα λαμπρό μέλλον.
Τα μικρά ψάρια θα μάθαιναν ότι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουν αυτό το μέλλον είναι να εξασκηθούνε στην υπακοή.
Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα εξαπέλυαν φυσικά και πολέμους ο ένας κατά του άλλου προκειμένου να κατακτήσουν άλλα ψαράκια και κουτιά.
Στους πολέμους τους θα χρησιμοποιούσαν τα δικά τους ψάρια.Θα δίδασκαν στα ψαράκια τους ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα ίδια και στα ψαράκια που ανήκουν σε άλλους καρχαρίες.
Τα ψαράκια είναι σιωπηλά σε πολλές διαφορετικές γλώσσες με αποτέλεσμα να το βρίσκουν αδύνατο να κατανοήσουν το ένα το άλλο.
Κάθε ψαράκι που στον πόλεμο σκότωσε μερικά άλλα, εχθρικά και σιωπηλά σε άλλη γλώσσα ψαράκια θα έπαιρνε ένα μικροσκοπικό μετάλλιο φτιαγμένο από φύκια και θα ανακηρυσσόταν ήρωας.
Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα υπήρχε φυσικά και ψαρό τέχνη οι καρχαρίες θα υποστήριζαν και θα βοηθούσαν τα ψάρια καλλιτέχνες και τα υπόλοιπα ψάρια θα τα θαύμαζαν.
Θα υπήρχε φυσικά και η θρησκεία,αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα δίδασκαν ότι η πραγματική ζωή αρχίζει για τα μικρά ψαράκια μέσα στο στομάχι του καρχαρία.
Επιπλέον αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα έθεταν τέρμα σε κάθε έννοια ισότητας ανάμεσα στα ψάρια ακριβώς όπως συμβαίνει και σήμερα.Σε μερικά θα έδιναν σημαντικά αξιώματα και θα τα τοποθετούσαν πάνω από τα υπόλοιπα.Σε αυτά που είναι λίγο μεγαλύτερα θα επιτρέπονταν ακόμα να τρώνε και λίγα από τα μικρά.Αυτό θα ήταν αρεστό από τους καρχαρίες εφόσον θα σήμαινε ότι και οι ίδιοι θα απολάμβαναν συχνότερα μεγαλύτερους μεζέδες.Εν συντομία αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα έφερναν για πρώτη φορά τον πολιτισμό στους ωκεανούς."

ΜΠ.ΜΠΡΕΧΤ.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΒΑΡΤΣΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΤΣΑΜΕΝΕΣ.

Ρήγας

vartsamopoula.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου